Glava vs Rockwool: Hva er forskjellen?

Overview

Når man skal velge isolasjonsmateriale til et byggeprosjekt, er det flere faktorer som må tas i betraktning. De to mest populære alternativene er Glava glassvatt og Rockwool. Begge alternativene har gode isolasjonsegenskaper, men det er noen forskjeller mellom dem når det gjelder brann- og støyegenskaper, fuktabsorbering og pris.

Rockwool er tyngre enn Glava glassvatt, men det har bedre brannegenskaper og er bedre egnet for lydisolering, takket være sin høyere egenvekt. Det tørker også lettere opp etter nedfukting. På den annen side er Glava glassvatt lettere å tilpasse og montere, og det klør mindre enn Rockwool.

Både Glava glassvatt og Rockwool er tilgjengelige i plater og på rull, og prismessig er de omtrent likestilt. Det er også verdt å merke seg at det finnes andre alternativer på markedet, som Ultimat, som er et relativt nytt og godkjent produkt.

Når man velger isolasjonsmateriale, er det viktig å vurdere isolasjonsevnen og brannegenskapene. Glassull isolerer noe bedre enn steinull mot varme og kulde, men forskjellen er så godt som ikke målbart. På den annen side isolerer steinull noe bedre enn glassull mot støy og har høyere smeltegrense, og dermed bedre evne mot brann.

Det er også viktig å vurdere andre faktorer som effektivitet, holdbarhet, vann- og fuktmotstand, og miljøvennlighet når man velger isolasjonsmateriale. Det er viktig å velge et materiale som passer til prosjektets behov og krav.

I denne sammenhengen kan det være nyttig å konsultere en rådgivende ingeniør bygg eller en annen fagperson som kan gi råd og veiledning om hvilket isolasjonsmateriale som passer best til prosjektet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *